Právě si prohlížíte Čokoládové placičky

Čokoládové placičky

Když jsem někdy na začátku listopadu přemýšlela o tom, co budu letos péct, už tehdy mi bylo jasné, že sníme hodně čokolády. Pak jsem celé sladké „menu“ kompletně překopala, ale čokoláda zůstala. Kuličky, pralinky a také dnešní placičky. Tajně jim říkám „úklidové“. Spotřebujete na ně totiž zbylé suroviny (pokud jste je tedy nesnědli již při výrobě předchozího cukroví 🙂 ).

dsc_0027-01

Pokud využijete 85% (a více) čokoládu, děláte vlastně další dobrou věc pro své zdraví. Tyhle placičky mohou navíc být posypané samými dobrými věcmi – využila jsem drcené kakaové boby, kustovnici, konopná semínka, fíky & datle, pistácie, chilli a jiné koření atd. Jeden takový kousek denně vám může nejen zlepšit náladu, ale zároveň přispívá k dobré funkci mozku a srdce, snižuje krevní tlak, působí antibakteriálně a je silným antioxidantem. Obsahuje minerály jako vápník, hořčík, železo, fosfor, draslík a sodík. Nejde nezmínit poslední věc – prodlužuje život. Tak hurá do toho! 🙂

Čokoládové placičky

20 minut + tuhnutí

libovolné množství 85% čokolády • ozdobení: oříšky, semínka, koření…

1.Čokoládu pomalu rozehřejte ve vodní lázni (opatrně, aby se voda pod ní nevařila, ať jí nespálíte).
2. Rozehřátou čokoládou dělejte na připravený pečící papír kolečka o průměru zhruba 4 cm. Nijak nespěchejte, čokoláda tuhne velmi pomalu, klidně si nalijte sklenku vína a při tvorbě upíjejte 🙂
3. Až budete mít kolečka hotová, ozdobte je podle své chuti a nechte zatuhnout (opět platí – nenechat chladit v lednici a již hotové skladovat při pokojové teplotě, aby nevznikly nepěkné skvrny).

Tento příspěvek má jeden komentář

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..