Frittata s pečenou karotkou a fetou

Frittata s pečenou karotkou a fetou

Dovolená s dětmi. To je kapitola. Tedy alespoň pro nás. Začala skvěle, Vinca velkou část cesty prospal nebo si hrál s autíčky. Opět jsme se nechali ukolébat a říkali si, jak to bude fajn. Hned první den nás vyvedl z omylu a sám si naordinoval období vzdoru. Přesně tak, jak to děti umí nejlépe, v ten nejmíň vhodný čas.

frittata s karotkou

Jednoduše jsme se tak stali těmi rodiči, nad kterými jsme kdysi dávno ohrnovali nos a tiše si šeptali, že si „ty smrádky nedovedou uklidnit a vychovat“. Ha ha! A tak rušíme spolusedící v bistru, bavíme kolemjdoucí na náměstí hysterickým dětským řevem a válením se po zemi. O to více s Honzou jíme dobré jídlo, degustujeme vína, kdy jen to jde a už se těšíme na ten den, kdy Vendelína nacpeme prarodičům a vyrazíme do Mikulova na celý den úplně sami. S každým dalším zapištěním nám jich je o něco víc líto 😀

Tenhle recept jsem si pro vás připravila už před pár dny. Jak už asi víte, mám obrovskou slabost pro jakoukoliv pečenou zeleninu. Frittata s pečenou karotkou je tak o něco málo pracnější než ta, na kterou jen naházíte všechny suroviny na pánev, ale výsledek vážně stojí za to. Stejným způsobem tak můžete opéct kousky květáku nebo třeba kostičky lilku.

rajčata

Frittata s pečenou karotkou a fetou

8 porcí, 50 minut

250 g karotky  2 lžíce čerstvého tymiánu (nebo bylinek dle chuti) • 1/2 malé cibule  2 stroužky česneku  8 vajec  200 ml (bezlaktózového) mléka  100 g fety  200 g cherry rajčat  olivový olej  sůl & pepř

1.Nejprve připravte karotku. Troubu předehřejte na 200°C, mrkvičky oloupejte a nakrájejte na šikmé špalíčky o velikosti cca 3 cm. Promíchejte je se lžící olivového oleje, solí a pepřem dle chuti a 1 lžící tymiánových lístků. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 20 minut.
2. Ve větší míse smíchejte vejce s mlékem, dochuťte solí (myslete na to, že feta je slaná dost) a pepřem, přidejte zbytek bylinek. Odložte stranou.
3. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
4. Poté na cibulku vlijte směs vajec a mléka a do pánve rozdrobte fetu. Nemíchejte.
5. Z trouby vytáhněte pečenou karotku a rozprostřete ji do pánve. Nakonec přidejte poloviny rajčátek a to celé dejte zpět do trouby na 15-20 minut.
6. Až je frittata hotová a už na pohled hezky zlatavá, vyjměte jí z trouby, nechte chvilku vychladnout a podávejte.

 

 

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..