U kuřecích paliček mám takový fígl – kůže, která nekřupe, nám doma nejede, tak jí prostě sundavám již před pečením. Jídlo pak bude méně tučné a s masem se vám na talíři bude i lépe manipulovat. V každém případě je jen na vás, jak k tomu přistoupíte – zda budete pitvat před pečením nebo poté 🙂 Kůži vyhazuju, nejsem žádný Láďa Hruška.
Kuřecí paličky v medovo-sójové marinádě
4-6 porcí, 1 hodina + marinování
• 12 kuřecích paliček • 1/2 hrnku sójové omáčky nebo tamari • 1/2 hrnku medu • 1 lžíce rajčatové pasty (v tubě) • 1 lžíce omáčky sriracha • 1 lžička sušeného zázvoru • 2 stroužky česneku • 1 lžíce sezamového oleje
1.Chcete-li, odstraňte z paliček kůži. Dělám to tak, že u chrupavky kůži naříznu a poté jednoduše stáhnu dolů.
2. Ve velké míse smíchejte všechny přísady na marinádu a tu poté promíchejte s masem. Překryjte potravinovou fólií a dejte alespoň na dvě hodiny do lednice odležet.
3. Troubu předehřejte na 200°C, paličky vyskládejte do pekáče tak, aby se zbytečně nedotýkaly a dejte do trouby.
4. Zbylou marinádu trochu svařte na plotně a můžete jí během pečení potírat maso.
5. Pečte nejprve 30 minut (během nich několikrát potřete), pak vyndejte z trouby, paličky otočte a dejte péct na dalších cca 25 minut.
6. Podávejte s nějakým svěžím salátem, bramborami, chlebem (nebo smaženými kůžičkami, máte-li doma ty správné kuchařky, tímto zásadním receptem proslulé).