Možná jste o tom četli v náznacích nebo se vám „poštěstilo“ si počíst naplno. Společně s dalšími skvělými food blogerkami jsem byla vybrána pro pětidenní live cooking show, zorganizované při příležitosti znovuotevření Alberta v OC Chodov. Hlavní myšlenkou bylo představit zákazníkům zdravé vaření a vlastně celý zdravější životní styl. A proč o tom vlastně pořád melu? Protože mě to neuvěřitelně bavilo! Sem tam sice přistálo rajče, sprosté slovo nebo pytel brambor, ale těch pět dní beru jako skvělou zkušenost. Nejen proto, že se mi podařilo udělat velký krok za hranice mého pohodlného žití, ale hlavně kvůli tomu, že jsem poznala stejně zapálené a především normální holky. V poslední době mi blogování vůbec přináší do cesty samé skvělé lidi. Někam tam nahoru mezi všechny ty jedničky a nuly za to patří obrovský vděk a dík!
V improvizované kuchyni uprostřed obchoďáku jsem vařila celkem 13x, což mi přijde jako neuvěřitelné číslo. S ohledem na to, jak malá dušička ve mně byla ve chvíli, kdy jsem s třesoucím hlasem a vlastně celým tělem představovala první recept, musím přiznat, že mám v sobě neuvěřitelnou drzost. Na program jsem zařadila i recepty, které na místě vznikaly poprvé. Co na to říct, prostě střelec 😀 A na základě slibu z posledního článku vám přináším seznam všech receptů, které mohl každý ze zákazníků ochutnat. Některé z nich již znáte a ty další na blog teprve přibudou.
V rámci snídaní bylo možno ochutnat můj extrémní chia puding s červenou řepou, který měl (podle mého neskromného očekávání) opravdu úspěch napříč generacemi. Nikdo by zdravou řepu v základu nečekal. Jako další, ten nejdrzejší recept, byla ovesná batátová kaše s parmazánem, kterou jsem poprvé v životě ochutnala až po naservírování všech porcí. Podle všeho mám pod tlakem nejlepší fantazii (prostě mi doma běhá dobrý minitrenér). Dalším zástupcem ze světa slaných snídaní byl hummus z bílých fazolí s kořením dukka (na nějž jsem kompletně spálila první várku ořechů, což při úplně prvním výstupu nebyl nejlepší úvod 😀 ). No a posledním kouskem byly křupavé čokoládové kuličky s datlemi, které vznikly při příležitosti našich zdravých Vánoc, což dámy velmi rychle prokoukly, protože je ihned ke svému vánočnímu pečení zařadily.
Mezi obědy zářil salát s kuřecím masem, a to především kvůli arašídové omáčce, kterou jsem za tu dobu vařila čtyřikrát! Falafel, který někteří z vás znají z Food blog marketu, jsem poprvé připravovala ve Vitamixu, což byla trochu výzva a musím říct, že jsem byla nadšená! A co jiného k němu nabídnout, než sweet chilli omáčku, která dokonale smete pocit, že jíte zdravě. Recept na falafel pro vás připravuji a určitě si ho nenechte ujít, protože je vážně dokonalý! Malým doplňkem byl cizrnový salát s pečenými paprikami, který mám taktéž v zásobě. U nás doma je hodně oblíbený jak kuchařem, tak strávníky.
No a do třetího bloku spadaly večeře a nápoje, což bylo ve finále poměrně improvizační. Na původní recept se mi nepodařilo sehnat základní suroviny, tak jsem za běhu vymýšlela, co by tak lidem mohlo chutnat. Bylinkový tabbouleh s fetou byla jasná volba. Pravda, že jako národ nejsme příliš zvyklí na hromadu bylinek, ale právě proto jsme vařily jinak, že? Buddha bowl, opět se satay omáčkou ukázala, že zdravé vaření je vlastně často jen taková skládačka. Detox vody a ledový rooibos už byla jen pomyslná tečka.
Každopádně i přes mírná škobrtnutí a srandy jsme zvládly vše s grácií a právem jsem na nás všechny ohromně pyšná! Protože když po vás lidé hází zeleninou, sprostými slovy nebo chytrými prupovídkami, krájí se opravdu špatně. Naštěstí každý jeden takový člověk byl doslova převálcovaný desítkami nadšených reakcí a pochval, které mě u srdce budou hřát ještě hodně dlouho ♥♥♥ Jsem ráda za každého, kdo se mnou vařil, kryl nám záda, nadšeně ochutnával, ptal se a zajímal a prostě jen přišel k pultu, aby se podíval, co tam se zpocenými zády tvoříme dobrého. Díky! ♥
Vidět jste mohli:
Marcelku z Pradobrot
Hanču z Hannpettsfood
Betty z My healthy moment
Monču z Celiaxmoni
Barču z Máma peče doma
Romču z Na skok v kuchyni
a Báru z S Julinkou v kuchyni