Čas v kuchyni · Do skleničky

Mátový čaj se skořicí

Síla bylin je neuvěřitelná. Stačí opravdu málo a s vaším tělem a myslí dokáží divy. Recepty na bylinné čaje se snad ani nedají za recepty považovat, většinou totiž neobsahují více, než dvě suroviny, z nichž jedna je voda.

Čím dál tím více se snažím přiblížit přírodě a využívat její síly v době, kdy si tělo nebo hlava řekne. Nejsem bylinář a po bylinkách sahám spíše intuitivně, možná je to proto někdy špatně, přesto se mi ale mé snahy příznivě vrací. V posledních týdnech ujíždím na horkém mátovém čaji se skořicí. Poprvé jsem jej uvařila v době, kdy se nastupující jarní počasí kazilo a do kostí se zase vkrádal zimní chlad. Nejen díky tomu mi nebylo moc dobře na duchu a den za dnem jsem měla pocit, že „na mě něco leze“.

Kombinace máty a skořice je velmi příjemná, máta je mimo jiné skvělá na zažívání, skořice zase organismus hezky zahřeje. Obě bylinky jsou zklidňující, působí proti bolesti hlavy, vůně máty dokáže zatočit se stresem. Čaj je příjemně voňavý, do sychravých dní jako dělaný. Skořice dodá přirozenou sladkost, není tedy třeba přidávat med ani jiné sladidlo. Stejně jako každou bylinu, je třeba i tyto užívat s mírou, dopřejte si proto jen jeden, maximálně dva šálky denně.

Mátový čaj se skořicí

1 porce, 5 minut

1 snítka čerstvé máty  3 cm svitek skořice

1.Do hrnku dejte snítku máty, rozdrťte nebo nalámejte svitek skořice a přidejte k mátě. Zalijte vroucí vodou do objemu 300 ml a nechte 5 minut louhovat.

Mám k tomu co říct