Právě si prohlížíte Nejkřupavější čokoládové kuličky

Nejkřupavější čokoládové kuličky

Původně jsem chtěla psát o tom, jak může vypadat celý! byt, když učíte dítě na nočník. Dnes by se to ovšem asi moc nehodilo. Tak jindy! 😀

dsc_0009-10-01

Doma zrovna řešíme vánoční dárky. Loni jsme Vendelína „odbyli“ sadou dudlíků a chrastítkem. Letos jsme v koncích. Hraček má totiž na můj vkus až příliš i přesto, že je dost často třídíme. Jsme zastánci toho, že dítě by se nemělo zahltit, protože potom je z toho všeho zmatené a vlastně si nevšímá ničeho. Největší zábavou je stejně něco úplně jiného.

dsc_0018-9-01

Pravidelně, a to asi 5x denně, uklízím věci zpět do šuplíků, sbírám rozsypanou čočku (mouku, křupky, koření, sklo…), dělám „tytyty“ a „bububu“ a nic z toho. Na zkoušku jsme zabezpečili jeden šuplík. A je to strašný peklo. Mám pak totiž pocit, že jsem na mateřské opravdu definitivně zhloupla, protože dostat se do šuplíku a následně ho správně zavřít je shodné se skládáním rubikovy kostky. No a hračky jako by nebyly.

Je mi jasné, že největším lákadlem letos nebudou dárky, ale strom. Dekorace. Osvětlení. Uklizená podlaha. Čisté oblečení. Všechno tohle se musí zničit nebo alespoň trošku nakousnout. „Skončili“ jsme proto u knížek. Vendelín je miluje. A je úplně jedno, jestli si je zrovna prohlíží a hledá zvířátka nebo jí papír, ze kterých jsou vyrobené.

dsc_0007-11-01

Dnes vám přináším můj absolutně nejlepší letošní recept. Tedy alespoň pro mě. Největší favorit. Nejkřupavější. Nejčokoládovější. Nejlepší! Rozhodně ho nebudu dělat jen na Vánoce, ale i přes rok. A nemusí to být zrovna kuličky, klidně se dají vyrobit tyčinky, které zabalíte do pečícího papíru nebo fólie a budete je doma rozdávat k svačině.

Nejřupavější čokoládové kuličky

30 ks, 20 minut + odležení

220 g čerstvých datlí  60 g datlového sirupu  50 g 85% čokolády (nasekané)  50 g drcených alaburek • 50 g jemně mletých ovesných vloček  1 lžíce raw kakaa  špetka soli

1.Datle, datlový sirup, kakao a špetku soli rozmixujte v robotu na jednolitou hmotu.
2. Do mísy robotu přisypte ostatní suroviny a promixujte tak, aby se vše dobře promíchalo. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte ještě trošku mletých ovesných vloček, ale nepřežeňte to, aby se nedrolilo.
3. Před tvořením kuliček můžete těsto vychladit, ale není to nutné. Těsto je pak jen trošku tužší a lépe se s ním pracuje.
4. Tvořte malé kuličky. Můžete je obalit třeba v kakau, kokosu, dalších drcených alaburkách, ale já je nejraději nechávám tak jak jsou, aby žádná další surovina nepřebila jejich skvělou chuť.
5. Uchovávejte v ledničce nebo za oknem a spotřebujte do týdne.

dsc_0016-9-01

Tento příspěvek má 3 komentářů

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..