Právě si prohlížíte Nejlepší cheesecake na světě

Nejlepší cheesecake na světě

Pokud se něco jmenuje „nejlepší“, „nejoblíbenější“ nebo „super“, většinou to nejlepší, nejoblíbenější a především super vůbec není. Superlativa jsou lákadla. Jenže! Tenhle cheesecake nejlepší je. Je totiž nejjednodušší, blbuvzdorný, sametový víc než samet samotný (to je obrat, žejo? 😀 ) a i při své velikosti zmizel tak rychle, že to vypadá jako bychom jej jedli k snídani, obědu, večeři i kdykoliv mezi tím. Tak co, překoná tenhle vyladěný recept vaše rodinné zlato?

Pozor, óda na cheesecake začíná. Obsahuje totiž necelých 150 g cukru. Korpus voní kokosem a křupe po mandlích. O vanilce, kterou jste přidali, budou vědět i sousedé napříč všemi patry v domě. Možná i v ulici. Dáte-li si trochu práce s pátráním, může být dokonce i plně bezlaktózový. Nepraská. Nepeče se ve vodní lázni. Není příliš mastný. A už vůbec ne rozmočený.

Tenhle. Cheesecake. Strčil. Všechny. Cheesecaky. Světa. Do. Kapsy. Bum! Chcete taky znát recept?

cheesecake

Na světě snad není zákusek, který bych otestovala víckrát. Vyzkoušela jsem klasické, napodobeniny, ochucené vším možným, veganské… Zkoušela jsem je péct doma, ochutnávala v kdejaké kavárně i cukrárně, připravovala jsem ty nepečené, na svatbu jsem si dokonce chtěla vyrobit cheesecake do skleniček. Jenže to prostě nikdy nebylo ono (speciálně ty moje domácí improvizace). Po letech jsem však z trouby vytáhla naprosto dokonalý a vláčný kousek. Skoro se mi ani o ten recept dělit nechce, ale co už – jste moji nejmilejší. A nejmilejší musí dostat to nejlepší. Dejte vědět, jak se povedl a jaké o něj probíhaly doma bitvy 🙂

Cheesecake kostky

KORPUS• 115 g ovesných sušenek (používám Digestive od Emco• 50 g strouhaného kokosu • 80 g mandlí • 50 g jemných ovesných vloček • 40 g kokosového cukru • 100 g másla (rozpuštěného)
NÁPLŇ• 640 g krémového sýra
(jedině Philadelphia!) • 250 g netučného tvarohu • 130 g bílého jogurtu (Hollandia) • 4 velká vejce • 100 g třtinového moučkového cukru • 1/2 lžíce vanilkového extraktu 

1.Nejprve si připravte korpus: v robotu společně rozmixujte ovesné sušenky, kokos, mandle, vločky a kokosový cukr na co nejjemnější strukturu. Poté vlijte rozpuštěné máslo a ještě promixujte, aby se všechny složky spojily dohromady.
2. Troubu předehřejte na 160°C. Nachystejte si plech o rozměrech cca 23×35 cm (nebo takový, který svými rozměry odpovídá). Pečící papír zmuchlejte a pořádně ho vypláchněte pod teplou tekoucí vodou – měl by změknout a nechat se tvarovat téměř jako látka. Osušte jej a vystelte jím nachystaný plech tak, aby vytvořil alespoň třícentimetrové okraje.
3. Hmotu na korpus rovnoměrně rozprostřete do připraveného plechu a upěchujte.
4. V robotu na nejnižší rychlost míchejte krémový sýr, tvaroh a jogurt, dokud se perfektně nespojí (vyšší rychlost určitě nevyužijte – udělaly by se vzduchové bublinky a ty do cheesecaku nepatří, dělají pak neplechu).
5. Poté po jednom vmíchejte vejce – další přidejte vždy až se to předchozí pořádně zapracuje.
6. Do směsi přidejte cukr a vanilkový extrakt. Ještě promíchejte a nalijte na připravený korpus.
7. Opatrně vyklepejte vzniklé vzduchové bublinky (nejlépe to jde tak, že dnem plechu relativně něžně boucháte o kuchyňský pult – jde krásně vidět, jak bublinky praskají).
8. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 – 45 minut (dle výkonu trouby). Ideálně upečený cheesecake má již upečené a ztuhlé okraje, zatímco střed se stále ještě trochu chvěje.
9. Z trouby vyndejte a nechte zcela vychladnout na plechu. Poté vložte do ledničky a nechte chladnout ještě alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc.
10. Za pečící papír vytáhněte z pekáče a nakrájejte na kostky (nejlépe to jde nožem namáčeným v horké vodě) a můžete servírovat. S ovocem nebo třeba kořením Síla květů mu to sluší nejvíce ♥

P.S. Tenhle recept možná vypadá jako přehlídka produktů. S žádnou se zmíněných značek nyní nespolupracuji (kromě milovaného Sonnentoru). Jde mi spíš o to, aby se vám cheesecake skutečně povedl. Je to velmi jednoduchý recept a ty vždy září či padají s použitými surovinami. Každý z produktů mám dokonale vyzkoušený a vím, že speciálně ty zmíněné fungují skvěle. Pokud budete recept zkoušet s čímkoliv jiným, budu moc ráda, když mi dáte vědět, jak se povedl, abych si mohla surovinu připsat na seznam jistot 🙂

Tento příspěvek má 2 komentářů

  1. Tereza

    Tak jo, jdu do toho 🙂 taky mám pořád pocit, že nemůžu trefit ten jediný a dokonalý. Děkuji za recept

    1. kam

      Terezko, skvělé! Těším se na zprávu, jak dopadl 🙂

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..