Ovesná kaše „golden milk“

Ovesná kaše „golden milk“

Tahle ovesná kaše vás po ránu rozhodně pořádně probere. Má totiž pořádný říz po množství koření, které se v ní skrývá společně se sílou, s níž můžete záhy po snězení ohromovat davy. Kdo by neznal golden milk neboli zlaté mléko, v poslední době tolik doporučované jako nápoj před spaním. Kombinace použitého koření s teplým mlékem uvolní tělo a pomáhá proti nespavosti. Při zakomponování ovesných vloček však dostává úplně nový energetický význam (stoprocentně vás neuspí), ale zároveň si zachová své další benefity.

Nelze nezmínit protizánětlivé účinky kurkumy, která je skvělým bojovníkem v době nachlazení a všudypřítomných virů. Přirozeně posiluje imunitu, čistí krev a pomáhá při trávicích potížích. Už jen s ohledem na svou barvu je zabijákem špatné nálady a jako bonus dovede zatočit také s nepříjemnou bolestí hlavy.

golden milk

Chuť ovesné kaše je opravdu výrazná, pokud jí tedy budete připravovat malým strávníkům, uberte na množství zázvoru. Pepř se používá z toho důvodu, že dokáže účinky kurkumy ještě znásobit. K naprosté dokonalosti ji dotáhnete, když navrch nakrájíte krásně vyzrálé mango – v takový den se už nemůže stát nic špatného.

Ovesná kaše „golden milk“

2 porce, 10 minut

• 1 1/2 hrnku rostlinného mléka (tip níže) • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček • 3/4 lžičky mleté kurkumy • 1/4 lžičky mleté skořice • 1/4 lžičky mletého zázvoru • špetka mletého pepře • špetka soli • 1 lžička kokosového oleje • volitelně 1/2 lžíce javorového sirupu/medu • ovoce & semínka k podávání

1.Do rendlíku vlijte mléko a přidejte všechny ostatní suroviny (kromě ovoce a semínek na závěrečné posypání).
2. Za občasného míchání přiveďte k varu, poté za častého míchání vařte zhruba 5 – 8 minut, dokud kaše nezíská tu správnou konzistenci.
3. Rozdělte do misek a ozdobte vším, co máte rádi a přijde vám pod ruku.

Tip: na kaši občas použiju sójové mléko s příchutí vanilky, které sladké je, poté tedy již ničím nedoslazuji.

 

golden milk

 

Mám k tomu co říct

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu