Právě si prohlížíte Salát tabbouleh v jarní verzi

Salát tabbouleh v jarní verzi

Recept jako dělaný k počínající grilovací sezóně. Ten základní byl již mnohokrát upraven, doplněn a modifikován, takže jako tabbouleh můžete pojmenovat snad vše, kde je nějaká obilnina či semínko a hromada petržele. Je to opravdu svěží a velmi rychlá a jednoduchá příloha k masu nebo i sýru. My jej máme vážně rádi, a tak tento salát děláme během jara a léta mnohokrát. Složení vždy závisí na tom, co přitáhnu z trhu nebo přivezu od babi ze zahrádky. Rajčata, okurky, ředkvičky… Tentokrát jsem jej využila jako součást receptu na kuřecí paličky v medovo-sójové marinádě z předchozího příspěvku.

Jarní tabbouleh

4 – 6 porcí, 20 minut

1 hrnek bulguru  70 g hladkolisté petržele • 25 g máty  25 g koriandru • svazek ředkviček  1/2 okurky • 3 jarní cibulky  50 ml olivového oleje • šťáva z 1 citronu  sůl & pepř

1.Nejdříve si připravte bulgur – dělám to tak, že hrnek bulguru zaliju dvěma hrnky vody, osolím a přivedu k varu. Vařím cca 2 minuty, poté stáhnu z ohně, zakryji pokličkou a nechám 15 minut stát.
2. Mezitím nasekejte bylinky a zeleninu, to vše pak dejte do velké mísy.
3. Přichystejte zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, soli a pepře.
4. K bylinkám a zelenině vsypte mírně vychladlý bulgur, promíchejte, přelijte zálivkou a promíchejte ještě jednou.
5. Podávejte ihned, je však skvělý i studený.

Tento příspěvek má jeden komentář

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..