Sváteční sangria s bylinkami

Sváteční sangria s bylinkami

Tak co? Jak se cítíte po Vánocích? Je vám těžko natolik, že se dalších blížících se oslav trochu děsíte? Nebo jste je prosvištěli s lehkou nohou i hlavou, protože se vám podařilo odolat všudypřítomným lákadlům? U mě je to všelijaké – i přesto, že mě letos vosí hnízda (kterých jsem mimochodem dělala několik dávek) nechaly poměrně chladnou, tradičnímu bramborovému salátu obecně moc nedám a telecí řízky jsem s prominutím zprasila natolik, že jsem snědla sotva půlku jednoho, mi je děsně. Svátky jsem si odmarodila a v tuhle chvíli pořád mluvím jako veselá postavička, do toho mě chytly záda a smutně tak koukám na kluky, kteří každý den vesele vyrážejí řádit do sněhu.

Doufám tak, že se mi do Silvestra podaří vykurýrovat natolik, abych mohla slavit s ostatními. Vymyslela jsem totiž skvělou sváteční sangrii plnou věcí, které byste rozhodně neměli konzumovat, pokud nechcete oslavy plné smíchu a radosti. Ve spolupráci s webem Alkohol.cz vznikla sváteční sangria plná všelijakého ovoce, bylinek a koření. Nijak jsem ji nepřislazovala, víno bylo sladké dost. Pokud vám však cukr bude chybět, neváhejte přidat trochu javorového sirupu. Až se budete veselit, pozor na ní, díky koňaku je docela řízná a nenápadné zrádná.

 

sangria

Pomalu se stává tradicí, že je mou silvestrovskou „modelkou“ mamka. Ta pravidelně nadává na to, že její ruce prostě fotit nebudu a ne a ne a ne. Už podruhé se mi podařilo jí přeprat. Mám radost. V každém případě – určitě vyzkoušejte houstičky s lososovou pomazánkou. Loni u nás byly hitem a letos na stole budou taktéž. Stejně tak polentové placičky ve třech možných verzích. Máte nějaké své tipy, které na žádné party nesmí chybět?

sangria

Sváteční sangria s bylinkami

8 porcí, 5 minut + odležení

750 ml perlivého sladkého červeného vína 500 ml perlivé vody • 200 ml koňaku  1 jablko  semínka z 1/2 granátového jablka  4 mandarinky  1 limeta  2 hrsti mražených lesních plodů • snítka rozmarýnu  2 snítky máty • 1 svitek skořice  1 hvězdička badyánu

1.Připravte ovoce – velké ovoce nakrájejte na dílky či kostičky, z granátového jablka vybouchejte semínka, mandarinky oloupejte a nakrájejte na plátky. Vše společně s lesními plody nasypte do velké mísy nebo džbánu, přidejte bylinky a koření. Zalijte vínem a koňakem a nechte 4 – 6 hodin odležet v chladu.
2. Dolijte perlivou vodou a ihned podávejte. Můžete doplnit ledem, nicméně sangria je z ledničky vychlazená dost. Pozor, je zrádná 🙂

sangria

 

Mám k tomu co říct

Close Menu