Zelené rybí kari

Zelené rybí kari

Bylo jedním z vašich předsevzetí zařadit více ryb? Jenže ona to není prča, co? Sehnat na malém městě čerstvé kvalitní maso, natož to rybí, není vůbec jednoduché. Často tak přání zůstává jen u myšlenky. Na tohle zelené rybí kari můžete skvěle zužitkovat i mražené filé, které lze dnes v supermarketu sehnat v relativně dobré kvalitě (a můžete jej mít v mrazáku, odkud jej vytáhnete kdykoliv v případě potřeby). Samozřejmě, pokud budete chtít využít čerstvé filety, tím lépe.

zelené rybí kari

Zelenou kari pastu si vyrábím sama, především proto, že jsem před nějakou dobou začala bojkotovat vyváření několika různých jídel pro naší malou rodinu – ten nejí ryby, ten zase chilli, ten je maličkej a nic nesmí… A tak jíme všichni všechno, protože pálivost pasty přizpůsobím našim (i miminkovským) chutím, všichni jsou spokojení a víme, co jíme. Recept na ní vám ráda sepíšu zase někdy příště, chcete?

zelené rybí kari

Zelené rybí kari

4 porce, 40 minut

500 g rybího filé z volného lovu (např. treska) • 2 šalotky • 3 lžíce zelené kari pasty (méně či více, podle toho, jak pálivé jídlo máte rádi) • 1 plechovka kokosového mléka  1/2 lžičky kurkumy  1/2 hrnku vody • 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu  1/2 hrnku mraženého hrášku  hrst fazolových lusků (mohou být mražené) • hrst kešu ořechů (nasucho pražených) • 2 jarní cibulky  limetka  sůl & pepř  olivový olej  basmati rýže k podávání

1.Troubu předehřejte na 180°C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozpalte olivový olej. Šalotku nasekejte na jemno a na oleji ji nechte zesklovatět. Poté přidejte kurkumu a kari pastu. Za stálého míchání 2 minuty smažte.
2. Zalijte částí kokosového mléka a pořádně promíchejte, poté vlijte i zbytek plechovky. Přiveďte k varu. V části vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte do pánve. Přilijte i zbytek vody a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Znovu přiveďte k varu a vložte osolené a opepřené rybí filé.
3. Vložte do trouby. Po 10 minutách pánev vyndejte, vsypte hrášek a fazolové lusky a vložte zpět do trouby. Pečte dalších 20 – 30 minut, dokud maso není hotové.
4. Do misek rozdělte rýži, rybí kari, posypte praženými kešu ořechy, nasekanou jarní cibulkou a přidejte skrojek limetky.

 

This Post Has One Comment

Mám k tomu co říct

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu