Právě si prohlížíte Jogurtový parfait s broskvemi a kokosem – hřích s minimem cukru

Jogurtový parfait s broskvemi a kokosem – hřích s minimem cukru

Po tom, co jsme se vrátili z Moravy totálně přejedení a přepití, mi pohled na váhu dal jasně najevo, že ta potřicítková a pokoronavirová kila prostě musí pryč. Už! Bez odmlouvání a obhajování, že „ta zmrzlina v půl jedenáctý večer je vážně ok, vždyť je to skoro salát“ 😀

Nojo, jenže jak převychovat cukrového závisláka? Jako první jsem přešla na slané snídaně, které jsem si doteď dávala pouze výjimečně. Ukázalo se, že tahle maličkost je docela zázračná, protože už jen tenhle krok stačil k tomu, abych celé dny nepřemýšlela nad tím, co bych sezobla, že už mám hlad, a že mě honí mlsná.

Na druhou stranu tu mám další dva, kteří při skoku na váhu nepláčou, tudíž je nic podobného nepálí a sladkým by se cpali pořád. Připravila jsem proto takovou chytrou horákyni ve skleničce, po které se můžu užrat, jen co jsem jí ochutnala. Takže jsem si to asi zase pokazila 😀

Jogurtový parfait s broskvemi

6 porcí, 20 minut + chlazení

• 1 vrchovatá lžíce datlové pasty 5 menších broskví • 1 hrnek čerstvých jahod 200 g mascarpone 400 g selského jogurtu 1 – 2 lžičky medu (nebo dle chuti, použila jsem citronový) 1 – 2 kapky citronového éterického oleje (volitelně) 3 lžíce pražených mandlových lupínků 5 lžic strouhaného kokosu

1. Broskve omyjte a nakrájejte na kostičky, jahody na půlky.
2. Do menší pánve dejte datlovou pastu, zastříkněte vodou a nechte povolit.
3. Poté vsypte nakrájené ovoce a nechte pár minut provařit, až broskve trochu změknou a pustí šťávu. Odložte stranou a nechte vychladnout.
4. Na pánvi opražte strouhaný kokos, aby se hezky rozvoněl. Odložte stranou a nechte vychladnout.
5. Mascarpone prošlehejte dohladka, poté přidejte med, jogurt a éterický olej a ještě jednou pořádně promíchejte. Vmíchejte pražený kokos (trochu si nechte na ozdobu).
6. Vychladlé ovoce rozdělte do 6 skleniček. Na vrstvu ovoce rozdělte jogurtovou směs. Posypte praženými mandlovými lupínky a kokosem.
7. Ideální je nechat pohárky alespoň chvilku vychladit, ale my to nevydrželi.

Mám k tomu co říct

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..